Anna 

Minä olen Anna Alaviuhkola.

Olen yrittäjä, luontoalan opiskelija ja vapaa kirjoittaja. Elän  Helsingissä puolison ja kahden lapsen kanssa.

Luonto, luovuus ja henkisyys ovat kulkeneet mukanani koko elämäni ajan. Ne ovat kolme peruspilaria, joiden päälle  rakennan kaiken muun. 

Luontosuhde minulla kumpuaa lapsuudesta asti, olen kulkenut koko elämäni metsissä, tuntureilla, hillasoilla ja meren äärellä. Luonto on minulle toinen koti ja paikka, jossa koen syvintä ja suurinta merkityksellisyyttä elämässäni. 

Omissa lempimaisemissa, pienenä ihmisenä äärettömän suuren luonnon keskellä, asiat saavat aina oikeat mittasuhteet ja kaikki loksahtaa kohdalleen. 

Luovuus tarkoittaa minulle kirjoittamista. Kirjoittanut olen niin kauan kuin olen kirjoittaa osannut. Matkan varrella olen julkaissut romaanin, tuottanut sisältöä erilaisille nettisivustoille ja toiminut Spin- ja Kosmoskynä lehtien vakituisena kirjoittajana.

Henkisyys on kolmas elämäni peruskivi. Olen opiskellut luonnonuskontoja, suomalaista kansanperinnetietoa ja shamanismia vuodesta 2003 saakka omaehtoisella kirjallisuuden lukemisella, sekä kotimaisilla kursseilla ja pitkäaikaisessa opetussuhteessa toiseen suomalaiseen shamaaniin, että ulkomaisissa koulutuksissa.

Kiireinen arki lapsiperheessä ja sen yhdistäminen opintoihin, yrityksen perustamiseen ja luovaan kirjoittajan työhön ovat opettaneet minulle paljon pienistä teoista ja rutiineista, joilla ylläpitää omaa tasapainoa ja hyvinvointia. Tiedän omasta kokemuksestani, että läsnäololle, pysähtymiselle ja hyvinvoinnille löytyy aina aikaa ja tilaa, se pitää vain löytää. 

Anna Alaviuhkola